Thursday, 14 January 2010

NEW..!!!

Dgn ini (xtau sukacita ke dukacitanya) d maklumkan blog ini akan bertukar nama ke "Fotografer Nan Seorang" Instead of sebelum ni "Photographer Nan Sebatang"

Dengan ini jugak layout blog ni da laen sket.. (saja tukar angin, xda lawa mana pn)

Nama asal tu di ciplak dari buku "Kelapa Nan Sebatang". Nama ni la yang aku gunakan untuk major projek final year aku masa diploma yang diilhamkan oleh saudara pa'an @ azrul edham aminuddin (skrg fotografer Utusan). So, bila nk bukak blog terus je pakai nama tu..

Then, tujuan nak tukar ni saje lebih kurang re-branding la..
"Fotografer" d tukar dr photographer sebab ayatnya da macam Melayu, so d jd kan lah Melayu terus ejaannya (hrp2 x kena saman dgn DBP)
"Nan Seorang" d tukar dr "Nan Sebatang" sebab aku ni bkn batang, tp orang.. kalau kelapa tu ye la pokoknya sebatang..

Jadi, harap2 pehni aku rajin la update blog ni..
Ada kwn2 dr kalangan fotografer mcm royer wan yg mintak aku bykkan upload gmbar2 dlm blog ni.. Ntah la.. Alasan aku ni blog persendirian, peribadi.. Aku nk ckp mcm2, dr tinta seorang fotografer. Sebab untuk portfolio aku dah ada fotopages (yang da setahun jgk aku x update2).. :p
Tapi mungkin boleh di pikir2 kan la idea tu.. Mungkin tiap kali update fotopages/flickr, aku boleh shutout kat sini & letak link dia... Aku kan fotografer, kalo xda gmbar apa fotografer nye kn..? haha~

Astalavista~

written from akraminhariri.blogspot.com